Besättningen

Familjen Laigar

Robert

IMG_2050Mitten av 70-talet började det med seglarskola på Tjörn och semestersegling med föräldrarna i B31 och Vindö 40. När min fru Maria kom in i bilden, som inte hade någon erfarenhet från båtliv, gällde det att få henne att gilla segling och havet. Eftersom hon gillar naturen, löste det sig självt. Tacksam för det 🙂 Seglingarna som varit har gått i Bohuslän, Halland, Skåne, Blekinge, Öland, Gotland, södra Stockholmsskärgård, Göta Kanal, Vätterns norra skärgård, runt Fyn och Själland, Jylland och Rügen. Anholt är en hamn som jag gärna besöker när tillfälle ges.

Maria

img_1988

Bästa känslan är när man har satt seglen, motorn stängs av, vinden fyller och man känner hur båten förs framåt! Man är på väg, i en fart och takt där ens sinnen är med, det gör mig lycklig. Har ingen direkt uppväxt med båtar, även om jag stött på det i olika sammanhang som Västkustbo, närmast är nog roddturer med min far uppe i Norrland, där vi fiskade harr. Har alltid gillat att vara utomhus, oavsett väder, scout i hjärtat och när Robert introducerade seglingen så var det en matchning som vi båda trivs i och våra seglingar med familjen, nära och kära har skapat så många härliga minnen. Nu ska det blir spännande med nya utmaningar med en grym båt, utvecklande som seglare och förhoppningsvis många nya spännande hamnar, naturupplevelser och möjligheter att bara få vara.


Familjen Lund

Jan

JanNågon båtvana från barndomen finns inte här. Minns dock att jag ofta gick på Båtmässan tillsammans med min pappa Bengt som hade mekanisk verkstad som gjorde mycket jobb för Volvo Penta för att spana in deras monter. Detta har förstås lett fram till att min givna roll ombord är maskinchef, samtidigt som jag genom åren utvecklat hög kompetens som förtöjningstekniker.
När 40-årskrisen slog till och en båt verkade vara en lysande idé så skaffade vi en liten båt med stor motor (motorintresset!) och därefter ytterligare en motorbåt i samma genre. Nästa båt blev en segelbåt som vi seglat mycket tillsammans med familjen Laigar, då vi varit med på sommarseglingarna.

Åse

Åse_på_havetAtt komma ut på havet är ett måste! Det började med att jag fick en Optimistjolle när jag fyllde 10 år. Jag döpte den till Ulle och jag var mycket stolt. Som tonåring var jag på flera seglarläger på Tjörn. Semesterseglingarna med föräldrarna i egna, B31 och Vindö40, och hyrda båtar var höjdpunkter och därifrån finns fortfarande många minnen. När jag och Jan blev ett par fanns inte havet med på ett tag tills jag insåg att vägen till segelbåt var via motorbåt. Det blev till och med två stycken, som både jag och Jan lärde oss en hel del på, innan vi skaffade segelbåt. Seglingarna har gått utmed Bohus-kusten, ner i Kattegatt, Bälten, Östersjön och upp till Stockholms skärgård. Göta Kanal har också varit en härlig upplevelse.