Vi tar ett stopp på hemvägen från Anholt – Saeby

Lördag morgon började med födelsdagsfrukost för Robert som dukat upp med allehanda läckerheter i salongen.

Vi tyckte att det blir lite väl långt att gå hem hela vägen från Anholt så vi passade på att göra ett strandhugg i Saeby. Vägen dit blev betydligt lugnare än färden till Anholt. Vi seglade lite i början, men sedan mojnade det ytterligare så det blev motorgång. Vi hann göra ännu ett försök med att segla, men det höll inte så länge.

Det var gott om plats i Saeby så vi kunde välja och vraka och tog en långsideskajplats med bara ett par meter till anvisad grillplats. Denna gång fick det bli egen grill och vi tyckte att vi satt bäst i sittbrunnen där kvällsolen värmde tillräckligt.

Efter middagen tog vi en promenad in till själva byn. Där bevistade vi två lokus för att ytterligare spä på vår erfarenhet avseende danska humleprodukter. På det första kunde vi dessutom spela lite biljard. Där lät vi förstås födelsedagsbarnet njuta utav segerns sötma.

Stiltje var utlovat under söndagen och så blev det. Därför kastade vi loss tidigt på morgonen och tuffade hemåt för motor.
Efter 51 NM motorgång hissade vi segel och seglade någon timme innan det blev motor sista biten in genom Ellösfjorden.

Det blev en lugn och skön avslutning på en underbar helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s