Kristihimmelsfärd – då går vi till Anholt igen. Äntligen!

Efter flera år med dåligt väder eller pandemi så var nu förutsättningarna goda för att ta en nattsegling till Anholt som start på Kristihimmelsfärds-helgen. Det hade visserligen blåst en hel del de senaste dagarna och under onsdagen blåste det fortfarande mycket, men det skulle mojna under kvällen så vi gav oss iväg. Halv nio kastade vi loss, och var då lite oroliga att vinden skulle dö ut för oss på vägen ner.

Det blev motorgång mot vinden ner mot Käringön. Strax före vi skulle runda Måseskär hissade vi segel och satte kurs söderut. Det var inte mycket av storseglet ute och vi gjorde stadigt 7-8 knop med vind på 8-10 m/s. Det var också väldigt mycket vågor vilket inte alla i besättningen klarade av denna natt. Jan blev opasslig…

Fram på småtimmarna hade det mojnat så det blev lite lugnare och vågorna lugnade också ner sig så småningom. Hur som helst blev det segling nästan hela vägen och vid strax efter klockan tio på förmiddagen var vi framme. Det kändes skönt att avnjuta frukosten med fast förankring.

I hamnen var det nästan tomt och vi var enda båt som låg på vår flytbrygga, men vis av erfarenhet lade vi oss inte längs med. Vilket senare visade sig korrekt då de som passat på att göra detta blev tillsagda att räta upp sig då hamnen fylldes på kontinuerligt.

Under eftermiddagen anslöt Johan och Susanne i Annie och före middagen blev det champagne (förstås!). Det var tillräckligt varmt för oss att kunna avnjuta middagen utomhus vid grillplatsen.

På fredag blev det cykeltur runt ön. Den innehöll bland annat besök i kyrkan och lunch på Kroen.

Vi hann också med fika i sittbrunnen. Denna gång med tre atlant-seglare som väckte stor uppståendelse bland närvarande paparazzis…

Även denna middag anrättades och förtärdes vid grillplatsen. Kvällen avslutades sedan med en promenad ut till Orakel bar. Som dock ännu inte hunnit öppna för säsongen, men solnedgången gick att avnjuta ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s