Trossö – Hampholmarna:Eget ankare

Idag blev det hyfsat relaxed sailing. Det började med motorgång genom Havstenssund, men sedan blev det kryss ned till Hamburgsund.

Därefter hissade vi segel igen och kryssade ned förbi Bovallstrand till Sotenkanalen. Sedan blev det motorgång för resten. Vi hade valt ut en av kryssarklubbens rekommenderade ankarplatser utanför Fisketången. När vi kom dit låg där redan några båtar. Både på svaj och in till land, men det fanns plats för oss också. Här fick vi fäste med ankaret på första försöket. Samtidigt så visade väderprognosen att det i princip skulle var vindstilla under kvällen och natten. Enda lilla nackdelen med denna plats var att det var ganska många snurrebåtar som körde för full fart genom den trånga passagen förbi oss. De flesta verkade ha gått där förut och visste att hålla undan för de två 0.2 meters grunden som man skall gå emellan. Dock inte alla. En av snurrebåtarna gick på, men det blev nog inga större skador på motorn även om den fick känna smaken utav berg…
Kvällen var helt magisk.

En reaktion på ”Trossö – Hampholmarna:Eget ankare

  1. Angi 14 augusti, 2022 / 11:02

    Så skönt. Idag blir det nog också en fin segling till hemmahamnen ⛵️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s