S Dyvik – Trossö:SXK-boj

Dagen började med bad och efterföljande dusch på badbryggan. Allt var lugnt och stilla i viken på morgonen så vi tog god tid på oss.

Därefter blev det medvindssegling norrut. Genom Havstenssund blev det plattläns.

Målet för dagen var att hitta en boj eller ankra mellan Kalvö och Lindö. När vi kom dit så var alla SXK-bojarna upptagna, men vi var inte ledsna för det. Vi var inställda på att slänga eget ankare. Men efter att ha försökt att få fäste tre gånger så var vi inte lika glada längre. Nya planer – vi stävar ut mot Havstenssund och lägger oss på en av bojarna vi såg tidigare utanför Trossö. Där finns tre bojar och alla var upptagna, men på en så låg det en liten norskflaggad motorbåt och på den andra en ännu mindre motorbåt utan flagg. Vi gick upp till den sistnämnda och frågade om de hade tänkt att ligga för natten. Det dröjande svaret, på norska, blev nej. Då frågade vi om det var OK att vi lade till bojen och att de kunde hänga på oss så länge de ville (Någon bojflagga syntes förstås inte till…). De ville hellre hänga kvar i bojen, men vi kunde också göra det. Sagt och gjort. Enda komplikationen som tillstötte var att en av våra kulfendrar som vi hängt uppmellan oss slet sig så Jan fick en liten extra roddtur med Elvis för att hämta den.

Till middagen grillade vi köttet iland, men den avåts i kvällssolen i sittbrunnen.

En reaktion på ”S Dyvik – Trossö:SXK-boj

  1. Angi 13 augusti, 2022 / 10:47

    Även Åse tog ett dopp!!👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s