Vrångö – Skärhamn

Bra seglingsväder utlovat. Vi kastade loss och styrde in söder om Donsö för att gå utmed fastlandet. Där hissade vi segel och kunde segla för resten utav sträckan. Förutom den lilla biten runt Varholmen då vi behövde knuffa med motorn för att komma förbi i den trånga passagen. Vinden ökade lite under dagen så vi ångade på i 7½ knop.

Vi gick väster om Marstrand och när vi kom upp till Marstrandsfjorden var det fullt med båtar. Det verkade vara någon tävling på gång, så vi fick sick-sacka oss mellan alla ”Drakar” som seglade härs och tvärs.

Framme i Skärhamn fick vi bra mottagande av en hamnvärd ute på bryggorna som gav oss lite alternativ att lägga till på. Vi valde att lägga oss utefter stenkajen längst in där vi skulle få en bra riktning mot den allt ökande vinden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s