Gilleleje – Anholt

Även denna morgon kastade vi loss klockan sex. Detta för att hinna fram innan den värsta blåsten satt igång på destinationen. Första delen av etappen var väl skumpig. Framförallt innan vi fått upp seglen och kunde segla. Sedan blev det bara bättre och bättre.

Framme på Anholt fick vi (som vanligt) ett gott välkomnande av hamnvärden i gummibåt. Det fanns gott om platser att välja på. Vi valde att lägga oss på yttre bryggan med fören mot vinden. Hamnvärden fick hjälpa oss för att få till akterförtöjningen i bojen. Den var redan långt under vattenytan eftersom grannbåten använde den, så Jan fick kliva i hamnvärdens gummibåt för att få igenom en tamp.

Sedan blåste det upp mer och mer. Kvällens väder var kuling med regn. Därför fick det bli sittbrunnsmys under kapell och middag i salongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s