Tunö – Gilleleje

Som sagt: upp i ottan och kasta loss! Kvart i sex startade vi motorn och började lossa på tamparna till båten innanför. Det dröjde inte många minuter innan den orolige tysken dök upp sömndrucken i pyjamas för att hjälpa oss,. Allt för att inte något skulle hända med hans båt, vilket inte var någon större risk då det var kav lugnt i hamnen.

Det blev en kort stunds motorgång innan vi kom ut från uppgrundningarna runt Tunö och då hade vinden redan börjat öka. Vi hissade segel med ett rev i storen och fick god fart. Vi loggade stadigt 7.5-8 knop genom vattnen och ca 1 knop till över grund. Så höll vi på ett par timmar innan vinden både vred och mojnade lite grand. Vilket gjorde att vi släppte ut hela storseglet och till slut blev det väl gungigt i medvinden med en del vågor akterifrån. När det var ca 1 timme kvar så blev det motor. På vägen passerade vi Själlands udde med sin fyr,

Anledningen till det långa benet till Gilleleje var att vi väntade på fler medlemmar till besättningen. Alma tog tåget från Göteborgs central till stationen i Gilleleje. En resa på ca 4 timmar, medan vår båtresa tog drygt 10 timmar.

En reaktion på ”Tunö – Gilleleje

  1. Angi 2 augusti, 2022 / 09:38

    Va kul att Alma kom ♥️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s