Juelsminde – Tunö

Denna dag blev det en kort etapp som genomfördes helt för motor i bleke. Riktigt motorbåtsväder alltså.

När vi kom fram till Tunö så fanns det gott om plats, men vi var snarast lite oroliga åt andra hållet. Vi ville inte riskera att bli alltför instängda då siktet var inställt på att lämna hamnen redan vid sextiden dagen efter. Därför lade vi oss på en annan båt trots att det fanns lediga platser mot bryggorna.

Sedan blev det dags för den traditionsenliga promenaden runt ön – nåja vi har ju bara varit på Tunö en gång tidigare men då gick vi runt ön. Promenaden var knappt 9 km och tog ca 1½ timme.

När vi kom tillbaka från promenaden så hade vi fått en båt på utsidan. Åse försökte vänligt informera att vi tänkte kasta loss klockan sex morgonen därpå, vilket inte mottogs med någon större entusiasm (underdrift). Därför erbjöd vi oss att lägga om och byta plats, vilket de tyckte var OK. När vi höll på med detta så blev vi istället invinkade utav en tysk på bryggan mitt emot. Det var en herre i en stor träbåt som oroligt verkade ha spenderat hela tiden han varit i hamnen med att försöka få ”rätt” båt på sin utsida. Vi verkade kvala in och tyckte att det var en bra plats. Sagt och gjort så lade vi oss där istället, och lyckades slippa få någon mer båt utanför oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s