Aarö – Middelfart

Eftersom då vi låg på en så bra plats i hamnen så kunde vi själva bestämma när vi skulle kasta loss. Det blev strax efter nio och då hade hamnen ännu inte börjat tömmas, även om några båtar hade gått före oss. Idag var det lite medvind på schemat så vi hade förberett oss med det ”stora blå”. Alltså blev vår första segelsättning storsegel och code one (eller vad det nu är). Seglingen gick hyfsat en stund och vi forsade förbi de som gick för ordinarie segelställ. Dock blev inte glädjen så långvarig då vinden dog ut alldeles. Då revade vi och gick för motor.

Efter ett tag verkade det som att vinden hade ökat lite grand, samtidigt som vi hade bättre vinkel mot den så vi hissade igen. Det funkade ungefär en halvtimme sedan var det dags för motorgång igen. Vi var inte så ledsna ändå då dagens etapp inte var så lång, samtidigt som vi hade 1.5-2 knops medströms.

Siktet var inställt på Nyhavn, en utav många hamnar i Middelfart. Vi hittade en grönskyltad plats som vi lade oss på. Som utav en händelse så såg vi när vi kom tillbaks till båten efter en promenad på stan att det satt en tejpbit med texten ”hjemmekomst 29/7” – men det är ju idag! Ängsliga av naturen som vi är så fann vi det bäst att lägga om oss på en plats som var grönskyltad till en bit in på augusti. Så slapp vi sova oroligt.

I Middelfart mötte Angi och Lars-Göran upp med husbilen. Det blev först lite sittbrunnsmys och sedan middag på stan tillsammans.

2 reaktioner på ”Aarö – Middelfart

  1. Angi 31 juli, 2022 / 12:33

    Tack för en jättetrevlig dag 👍♥️

    Gilla

  2. Angi 31 juli, 2022 / 12:34

    Tack för en jättetrevlig dag 👍♥️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s