Aabenraa – Aarö

Målet för dagen var att ta sig till den mysiga ön Aarö. En ö där vi varit två gånger tidigare. Det var knappt 20 NM dit, och vi ville inte komma fram för tidigt, men inte heller för sent så därför kastade vi loss strax före klockan 8 och gick för motor ut i den svaga vinden i Aabenraa-fjorden. Vid dess mynning blåste det lite mer, men fortfarande inte särskilt mycket (3-4 m/s), men vi valde ändå att hissa seglen för att prova. Eftersom vi höll hyfsat högt mot den lilla vind som var så blev seglingen förvånansvärt bra.

Vi stävade in i hamnen på Aarö klockan elva och till vår förtjusning var det massor utav lediga platser så vi kunde välja och vraka. Det blev en plats med stäven mot den yttre träbryggan och aktern mot två pollare som stod tillräckligt brett isär för oss, men inte så mycket mer. Sedan började båtarna trilla in, och när klockan närmade sig ett var det redan knökfullt i hamnen.

Därefter blev det promenad på ön där vi passerade Aarö vingård. Den låg inte på samma ställe som när vi varit där tidigare, utan hade flyttat och verkade nu ha expanderat sin verksamhet. Där tog vi en paus och avnjöt var sin rosé (jo även Jan drack rosé!).

Middag blev det på Brummers Gård som numera var i ny regi.
Solnedgången i sundet, där flera båtar som inte fått plats i hamnen ankrat upp, var magisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s