Sönderborg – Aabenraa

”Dannebrog” verkade inte sugna på att hänga med oss så vi lämnade kvar dem i Sönderborg, medans vi tog broöppningen klockan 10:38.

Vidare norrut genom Alssundet i måttlig medvind så tuffade vi på med bara förseglet. Då passade vi också på att klara av elvakaffet, som denna dag var till-lyxat med ”kanel-snejle” för vissa i besättningen.

Sedan blev det en fin bog med halvvind upp fram till inloppet utav Aabenraa-fjorden. Där mojnade vinden först helt så vi revade och gick för motor resten. Under denna korta bit återkom vinden, men nu rakt emot oss och det kom regn. Regnet upphörde precis när vi kom fram. Det fanns gott om lediga platser, för att lägga sig med stäven mot flytbrygga och akterförtöjning i pollare. Många var dessutom tillräckligt breda för oss. Vi tog en utav dessa grönskyltade platser.
Dock så skall det blåsa upp ordentligt och vi kommer att få vinden i sidan. Därför lade vi om oss till en långsidesplats på en bryggnock för att ligga bättre. Men det bar sig inte bättre än att vi tappade en kulfender när vi skulle lägga om oss, men den fick Jan balansera ut på vågbrytaren för att hämta när vi lagt till.

En reaktion på ”Sönderborg – Aabenraa

  1. Angi 26 juli, 2022 / 14:47

    Det var bra gjort av Jan, en fender kostar pengar 👍😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s