Svendborg – Söby

Det var ingen större hets med båtar som skulle lämna Svendborg. Det verkade som att de flesta ville ligga kvar då det skulle bli lite blåsigt. Vi tyckte dock inte att det var värre än att vi kunde kasta loss och ta oss till nästa anhalt. Målet för dagen var bara 15 NM bort så 3 timmars motorgång i 7-10 m/s motvind såg vi inte som något större problem. Redan på väg ut ur Svendborg blev vi överraskade att se en delfin, för det kan väl knappast varit en tumlare (?), som hoppade högt i hamnbassängen vid skeppsvarvet.

Idag var det inte lika stora fartyg som vi behövde hålla undan för som igår, men de var desto närmare i den trånga grävda farleden.

När vi kom fram till Söby så var det fortfarande blåsigt vilket gjorde det lite trixigt att komma in på en bra plats i hamnen, men vi lyckades lägga till långsides utefter en av bryggorna med vinden i fören. Första intrycket är att detta ser ut att vara en trevlig hamn. Eftermiddagen ägnades åt långpromenad vilken inkluderade titt på en av tre väderkvarnar, besök i möbelaffären (danska design-möbler förstås), vandring längs sädesfält, konstutställning och avslutning med en god öl. Intrycket utav en trevlig hamn bestod.

En reaktion på ”Svendborg – Söby

  1. Angi 23 juli, 2022 / 13:48

    Ni köpte väl med er en soffa och la i kölsvinet 🤣

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s