Omö – Svendborg

Vi hade ingen brådska på morgonen utan vi tog den tid det tog för att komma i ordning, samtidigt som vi inte behövde jaga iväg de två båtarna som låg utanpå oss. Vi kom iväg strax före halv tio och klämde oss förbi Atene som fortfarande låg kvar. Vi kunde hissa segel direkt och hade en god segling en bit ner innanför Langeland då vinden dog ut. Då fick vi köra motor en stund, innan det var dags att hissa segel igen. Denna gång med ännu mer vind så vi fick ta ett rev. När vi passerade trafikzonen så hade vi
ca 300 m till godo på ett kryssningsfartyg modell större (det var 330 m långt), men det gick bra

Trots att vi var framme i Svendborg redan strax före klockan två så var det fullt med båtar i hamnen, så vi fick lägga oss utanpå två andra båtar. Strax före vi skulle förkovra oss med en promenad på byn så kom det en båt som vi kände igen och lade sig utanpå oss. Samma båt som vi hade haft natten före, men som inte hade hållt vårt tempo under seglingen. På promenaden kunde vi konstatera att Svendborg har en riktigt trevlig liten stadskärna.

Det blev också ett besök på muséet för ”lystsejlads” där man kunde beskåda samlingen utav gamla utombordare.

Middagen både tillreddes och avnjöts ombord. Det blev ”fiskefrikadeller” – mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s