Skaelskör – Omö

Förmiddagen blev lugn då Robert och Maria mönstrade av och väntade på sin skjuts i form utav Joel som körde och hämtade dem. Så nu får Åse och Jan försöka klara sig på egen hand en stund framöver.

Färden ut genom den trånga muddrade rännan gick bra, och där hade vi ingen störande ström. När vi väl hissade segel och gjorde god fart genom vattnet, så hade vi lite mer problem med strömmen som tryckte oss med nästan 2 knop ur kurs. Men i ärlighetens namn var det inget att klaga på. När vi föll av och skulle länsa så blev det lite väl guppigt och instabila segel så vi revade och gick för motorn den sista lilla biten. Hamnkapten på Omö stod längst ut på piren och dirigerade in båtarna beroende på storlek. Oss skickade han till Fiskhamnen, vilket var precis vad vi hade tänkt oss. Där var det redan fullt längs kajerna så vi fick lägga oss utanpå en Bavaria. Sedan ramlade det in båtar på löpande band och till slut hade vi två båtar utanpå oss och en välfylld hamnbassäng.

Det var mycket varmt idag, men vi lyckades ändå ta oss de 2-3 km till fyren. Lite måste man ju aktivera sig. Omö visade sig vara en liten mysig ö.

Till middag blev det grillad lax.

För att toppa den välfyllda hamnbassängen så lade sig Atene i inloppet vilket gjorde att några båtar ansåg att det var för trångt att ta sig förbi. Förhoppningsvis har hon kastat loss imorgon när vi skall ge oss av.

En reaktion på ”Skaelskör – Omö

  1. Angi 23 juli, 2022 / 13:42

    Antar att det inte är några problem att klara er själva 😅

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s