Vi utforskar två för oss nya naturhamnar i närområdet – Del 2: SXK-boj mellan Roparen/Slipestenen söder om Hermanö

Efter en rofylld natt och en lugn morgon förbereder vi oss för avfärd genom att hissa ”stora blå”.

Färden denna dag går tillbaka norrut , men vi kan inte släppa ut ”stora blå” förrän vi har kommit i våglä strax väster om Skärhamn. Biten dessförinnan var alldeles för gungig för att det skulle fungera. När sjön väl lugnat ned sig så passar ”stora blå” utmärkt i den lätta medvinden.

Söder om Hermanö sticker vi av västerut för att prova ett för oss okänt ställe, trots närheten till hemmahamnen. Vi vet att det skall finnas en SXK-boj någonstans söder om Hermanö, men när vi kommer fram så visar det sig att det finns två bojar och bägge är lediga. Så det största bekymret blir att försöka bestämma oss för vilken av dem vi skall ta.

Eftersom vi är för lata för att blåsa upp jollen för bara en lite grilltur in till land så blir det istället gryta som görs ombord. Vi hinner med lite ost och andra godsaker före middag också.

Morgonen efter är det 6:e juni, dvs Sveriges Nationaldag, och då passar det väldigt bra att plocka fram den nya flaggan.

En reaktion på ”Vi utforskar två för oss nya naturhamnar i närområdet – Del 2: SXK-boj mellan Roparen/Slipestenen söder om Hermanö

  1. Angi 9 juni, 2022 / 13:53

    Goa dagar och seglingar⛵️🥂. Snygg hatt Jan 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s