Mollösund

Friska vindar och sol utlovat! Då får det bli en liten helgsegling.
Eftersom vindriktningen på lördag var nordvästlig blev det naturligt att styra söderut. Segel satte vi vid Hermanö och när vi kom till Mollösund så tyckte vi att det kunde vara lämpligt att stanna för natten.

I gästhamnen i Mollösund låg det lite båtar längs kajkanterna, men ingen låg på betongkajen för båtar över 12 meter. Där kvalar vi in, samtidigt som det skulle vara bra för vindarna när det blev dags att lägga ut dagen efter. Alltså lade vi oss där. Först blev det tid för sittbrunnsmys och sedan stegade herrarna över till den fina grillplatsen för att grilla den medhavda laxsidan. Damerna ordnade resten utav middagen, eller vad de nu sysslade med…

På söndagen hade vi ännu lite mer vind och därför togs ett rev i storseglet. Kanske skulle vi revat ännu lite mer, men allt gick bra och vi gjorde god fart upp till Käringön där vi tog ner seglen då det blev för mycket motvind.

En reaktion på ”Mollösund

  1. Angi 9 maj, 2022 / 10:54

    Jag ser att Maria dricker samma vita vin som jag hade på mitt kalas 👍🥂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s