Säsongspremiär under Påskhelgen – Marstrand

Så har det då blivit dags för återigen en säsong med Elvine. Efter vintervila hos Orust Yacht Service i Henån är hon redo för nya äventyr.

Besättningen, som denna dag bestod utav Åse och Jan, kastade loss på förmiddagen på Långfredagen. Kursen var inställd på att ta oss söderut ned till Marstrand. Närmaste vägen dit är ut genom Koljö-fjorden. Där hade lite vind rakt akterifrån så vi gick för motor för att slippa försöka få seglen att fyllas i den lätta vinden. Väl nere vid Hermanö hade vinden ökat lite samtidigt som vinkeln var mycket bättre och där hissade vi för att sedan segla utomskärs ned till Marstrand. Vädret var soligt och fint men det var kallt i vinden så det gällde att vara ordentligt påpälsad.

Framme i Marstrand var det lite båtar, och ganska långt ifrån fullt, och de flesta som låg där låg långsides utefter flytbryggorna. Vi fick fin hjälp vid tilläggningen av folk från de närmaste båtarna, samtidigt som hamnvärdarna var på plats och godkände att vi lade oss långsides. Trots att skyltningen säger annorlunda, så var det OK nu under lågsäsong. Efter tilläggning firade vi premiärturen med Champagne.

Vi hade inte särskilt bråttom dagen därpå, utan hann med både promenad runt ön, fika på Bergs konditori och konstutställning på Strandverket.

En reaktion på ”Säsongspremiär under Påskhelgen – Marstrand

  1. Angi 23 april, 2022 / 16:13

    Äntligen på gång 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s