Hamburgö

Dagen inleddes med fint väder och frukost i sittbrunnen. Åse avnjöt dock sin frukost på skarndäck då getingarna blev för snarstuckna för hennes smak.

När vi kastat loss tog vi vägen genom sundet vid Ekenäs innan vi gick ut och hissade segel. Denna dag blev det en lugn kryss söderut och vi tog inte ner seglen förrän strax norr om Hamburgsund.

Framme i Hamburgsund så var det inte så gott om plats som vi hade trott. Till sist bestämde vi oss för att lägga oss utanpå en Najad som låg längs bryggan på Hamburgö. Där var dock lite konflikt kring platserna då det verkade som att de även hyrt ut säsongsplatser på gästbryggan. Det verkade vara en dålig dag på jobbet för den stackars hamnvärden att reda ut detta, men vi höll oss utanför och kunde lugnt ligga kvar där vi lagt oss.

Sedan blev det dags för linfärja igen, men denna gång en utav Trafikverkets färjor. Detta måste vara en utav landets kortaste färjelinjer då det inte är många meter över sundet. Efter en liten promenad runt samhället tog vi en tidig middag på Hjalmars. Detta etablissemang verkar veta vilken öl som gäller.

En reaktion på ”Hamburgö

  1. Angi 12 augusti, 2021 / 18:54

    Lugn och fin segling, vad videon visade iallafall ⛵

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s