Nord-Koster: Bopallen

Vi var första båt att lämna Ramsö trots att klockan hunnit bli halv tio. Verkar inte som att man släpper kajen där i första taget… Det blev lugn en segling med läns och slör i måttlig vind. Framme vid Bopallen hade vi tur och fick en plats långsides flytbryggan närmast linfärjan, då en motorbåt lämnade precis när vi kom dit. Där låg vi bra.

Enda nackdelen med att ligga på just Nord-Koster är att överfarten med den lilla linfärjan kan bli tidsödande med en del köande när det är mycket folk, och framförallt diverse fordon, som vill över. Väl över blev det dags för lunch som blev varsin räkmacka. Mums!

Efter lunchen blev det en liten promenad ner till Kosters Trädgårdar för att spana in allt som finns utav det biodynamiska utbudet där.

Efter detta promenad upp till linfärjan igen och en tur över sundet. Ytterligare en bit att gå upp till öns fikaställe där vi avnjöt hembakad kanelbulle och kaffe gjort på öns inte helt kristallklara dricksvatten.

Åse och Alma hade ork kvar i benen för att ta en halvmil lång vandring över ön för att beundra de vackra vyerna som finns på Nord-Koster.

Till sist så blev det middag i sittbrunnen innan det var dags att krypa till kojs.

En reaktion på ”Nord-Koster: Bopallen

  1. Angi 12 augusti, 2021 / 15:24

    En heldag med aktiviteter, som vanligt kan man säga 👍😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s