Ramsö

Vi hade inte så bråttom att komma iväg från Fjällbacka då vi inte hade tänkt att gå så långt. Som längst tänkte vi oss Kosteröarna. Hur som helst så kastade vi loss vid tio och hade sedan medvind i måttlig till frisk vind nästan hela vägen. Det innebar en hel del plattläns, som t.ex. genom Havstenssund som vi plattlänsade igenom.

Först var vi inne i hamnen på Resö, men konstaterade att där fanns ingen bra plats för oss. Nästa anhalt blev Ramsö där det bara låg tre båtar. Först lade vi oss på en 38 fots X-båt, men den inte helt igenom tillmötesgående hamnvakten tyckte inte vi låg bra där utan ville att vi la oss med stäv till kaj och eget akterankare. Det tyckte inte vi var någon bra idé då all vind skulle komma akterifrån. Istället lade vi oss utanpå en HR34. Vi lyckades också få en tamp till land med bra vinkel för att ta kraft akterifrån. När hamnen sedan packades med båtar blev det fler med blå rand.

Åse och Alma tog en promenad på ön och kollade bl.a. in de röda näckrosorna.

En reaktion på ”Ramsö

  1. Angi 11 augusti, 2021 / 10:27

    Blev nästan ett dopp för Alma 😄. Hon verkar lite sugen på att få göra lite konster ⛸

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s