Skärhamn

Då siktet var inställt på Skärhamn, knappt 20 NM från Öckerö, så blev det sovmorgon och vi lade inte ut förrän klockan tio. Vi började med att försöka segla, eftersom väderleksprognosen visade anständiga förhållanden för detta. Men i verkligheten gick det inte alls. Vinden var alldeles för svag, så det blev att tuffa för motor.

I norra delen utav Marstrandsfjorden mötte vi Annie med Johan och Susanne så vi lade oss en stund och hovrade jämte varandra för en pratstund. Kanske lite väl mitt i farleden…

Framme i Skärhamn var det många båtar som var ute efter en plats, men vi hade tur och såg en mindre segelbåt som precis lade ut från en långsidesplats på en utav flytbryggorna. Platsen var lite kort för oss, men att fören stack ut var inget större problem. Väl på plats blev det dags för att både tvätta kläder och att bunkra förnödenheter. Hamnen har cykelkärror till utlåning vilket mycket underlättar att få hem grejorna. Verkar vara få som uppfattat detta då de mest stod oanvända.

På kvällen blev det fullt i sittbrunnen då Albert och Josefin hjälpte till med att skjutsa upp Alma och Filip som nu mönstrade på. Det blev grillad lax till middag i sittbrunnen vilket verkade uppskattas utav samtliga.

En reaktion på ”Skärhamn

  1. Angi 7 augusti, 2021 / 13:34

    Då fick ni tvättat iallafall 👍. Kul att träffa känningar i farleden och så fick ungdomarna lite go mat 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s