Malmö

Planen var att lägga ut efter klockan åtta då ett regnväder med lite kraftigare vindar skulle dra förbi tidigt på morgonen, men så blev det inte. Istället gick vi redan klockan sex då det fortfarande var lugnt i hamnen, och vi tänkte att ovädret får vi bita i till sjöss. Det blev dock inte mycket med ovädret för oss då det drog förbi västerut. Eftersom Falsterbokanalen nu för tiden bara öppnar varannan timme så hade vi efter en del motorgång och en del mycket fin halvvindssegling god tid på oss och landade till vid en väntebrygga redan 10:45. Bron över kanalen öppnar varje jämn hel timme, så vi fick ta det lugnt med fika fram tills dess.

Det var fler än tio båtar som gick igenom norrut, och vi trodde att de flesta utav dem skulle in till Malmö. SMHI utlovar nu nämligen riktigt ruskväder i dagarna tre, och då kan det ju vara bra att ligga i en hamn som både är skyddad och där det finns nära till sevärdheter och faciliteter. Vi ångade därför på med motor och lyckades få en fin plats hyfsat långt in i Dockans Marina i Malmö. Hur många utav båtarna bakom som verkligen skulle till Malmö har vi ingen koll på, men hamnen är i princip fullbelagd.

Nu får vi se hur många dagar vi blir kvar här i Malmö.

En reaktion på ”Malmö

  1. Angi 30 juli, 2021 / 08:50

    Där ligger ni fint 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s