Hanö

Kastade loss strax efter halv åtta för att ta oss 50 distansminuter till Hanö. Första biten hade vi halvvind, och när vi sedan föll av så satte vi upp ”stora blå”. Vilket slutade med att vinden helt dog ut och vi fick gå för motor. Då var vi lite sura efter slitet att sätta upp Code Zeron. Men efter en knapp timme ökade vinden och därifrån surfade vi i 7-8 knop läns i 6-9 m/s vind. Härlig segling!

Framme i hamnen på Hanö upptäckte vi att där var fullt med båtar. Inte helt lätt att hitta en plats som passade oss, och först lade vi oss som femte båt medans Åse stack iväg och försökte få tag i hamnvakten. Efter en stund lyckades detta och vi blev anvisade en annan plats där vi inte skulle ligga ivägen för färjan som behöver sin plats i hamnen. Där låg vi som tredje båt och mycket bättre mot vinden. På kvällen tog vi oss en liten promenad över ön och beskådade bl.a. Bönsäcken. Den lilla tarmen med rullstenar som sticker ut på norrsidan och som ändrar form p.g.a. väder och vind.

En reaktion på ”Hanö

  1. Angi 28 juli, 2021 / 13:08

    ⛵👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s