Kristianopel

Vi lämnade Kalmar bakom oss och satte segel för vidare färd söderut. Vinden var 4-6 m/s och ostlig, dvs perfekt för ändamålet. Efter en stund såg vi att vi hade en båt ca 2 NM framför oss som gick åt samma håll. Den skall vi förstås segla ikapp tänkte vi. När vi hade kommit lite närmare kunde vi utav AIS-informationen se att det var en båt som vi kände igen från Västkusten. En Hanse 495. Den kommer vi ju förstås inte ikapp trodde vi då, men vi fortsatte vår kurs och trimmade seglen så gott vi kunde. Efter 4 timmars segling så var vi ikapp! Vi gick bägge två in till Kristianopel.

Framme i Kristianopel fick vi, liksom övriga lite större båtar, lägga oss med stäven in mot kajen och aktern i boj. Även om vindriktningen var sådan att vi hellre legat åt andra hållet. Sedan blev det en lite promenad i det pittoreska lilla samhället. På kvällen blev det grillning på kajen precis framför båten.

En reaktion på ”Kristianopel

  1. Angi 26 juli, 2021 / 13:20

    Bra seglat , heja heja ⛵

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s