Borgholm

Nu när vi gjort Gotland så tänkte vi att det är väl lika bra att göra några hamnar på Öland också. Sveriges två största öar och uppenbarligen rena semesterparadisen såhär års. Det var i princip 30 distansminuter rak sydvästlig kurs där de första 80% avverkades för motor i stiljte. Sedan blåste det upp och vi kryssade resten i upp emot 8 m/s. Efter kontakt med hamnkontoret visste vi att det fanns gott om plats i hamnen och att bojarna låg tillräckligt långt ut för oss. Väl framme gled vi in på en plats där vi skulle få vinden något sånär åt rätt håll mot oss.

Sedan var det dags för turistattraktion. Vi promenerade genom den lilla skogen på Prins Alexanders och Leonores promenad upp till Borgholms slottsruin. Där gick vi runt och lät oss imponeras utav både historien, bygget och utsikten.

Fullt med folk i hamnen, men ändå inga större svårigheter att hitta plats på en restaurang. Valet föll på Ebbas by the Sea där det bjöds på Burgers & Beers. Vilket passade oss utmärkt (även om några i sällskapet höll sig till vin).

En reaktion på ”Borgholm

  1. Angi 23 juli, 2021 / 14:41

    Ja Borgholm känner man ju igen 😁

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s