Byxelkrok

Efter två dagar i Visby tyckte vi att det var dags att ge sig av. Först passade vi på att bunkra diesel där pumpen var belägen vid en fin brygga som hade djupmarkeringar a la Valhallabadet utmed sig. Så att inga oklarheter rådde om man vågade gå intill.

Seglingen söderut var i medvind så vi hade vårt ”stora blå” uppe.

Kursen var inställd på St Karlsö, även om vi nog förstod att det kanske inte skulle vara den allra lämpligaste hamnen i den vinden som var. Hamnen består utav en ensam brygga mot norr där man får ligga på ena sidan, medans den andra är reserverad för turbåten. Även om vågorna var lite lugnare innanför revet utanför hamnen så insåg vi att vi får skippa St Karlsö. Det får bli en annan gång. Plan B var att gå in till Klintehamn och ta turbåten ut till ön, men när vi ringde för att boka den fick vi besked att första lediga tur var 2:e augusti…

Ny plan blev istället att gå mot Byxelkrok på Öland.
Då Robert påpassligt köpt glass till oss vid tankningen så kunde vi festa loss på dessa efter lunch.

Väl framme i Byxelkrok förstod vi att vi hade lite tur som kom relativt sent då vi kunde ligga på färjekajen, då färjan inte skulle komma förrän kl 10 dagen efter och då planerade vi att redan har gett oss av. Hamnkaptenen i Byxelkrok var samme man som när vi besökte hamnen för nio år sedan. Han är dessutom fortfarande lika alert och cyklar runt i hamnen och har koll på ankommande båtar, som han kallar på genom att vissla i en visselpipa. Sedan anvisar han plats. Hamnen hade dessutom blivit rejält större senaste året med två nya pirar som inte fanns med vare sig på sjökortet eller i vår hamnguide.

På kvällen packade vi ihop vad vi behövde för middagen och traskade ut till den norra piren som nu hade fixats till med en yta utanför piren där det var fullt med folk. Där satte vi oss utmed muren och grillade, samt intog middagen medans solen så sakteliga gick ned.

En reaktion på ”Byxelkrok

  1. Angi 23 juli, 2021 / 14:37

    Väldigt bra video 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s