Visby

Det blev full kalabalik i Lauters Hamn under natten då ett åskväder drog förbi. En handfull båtar lade om sig, men vi låg lugnt och tryggt längst in i hamnen och kunde därför slappna av.

Efter lite dividerande om vi skulle ta någon hamn mellan Lauters och Visby eller inte så bestämmer vi oss för att gå direkt till Visby. Det är ju ändå bara 35 NM. Vinden är till en början upp emot 6-7 m/s och det är en del vågor. Med halvvind går seglingen fint. Söder om Fårösund blir sjön lugnare och vinden mojnar mer och mer. Dessutom mer och mer akterifrån, så när vi har en knapp handfull distansminuter kvar så blir det motorgång för resten.

Framme i hamninloppet till Visbys hamn blir vi välkomnade utav hamnpersonalen i gummibåt som föredömligt anvisar oss en plats. Den blir lite längre ut i hamnen, längs med kajen utanpå en holländsk Xc45:a. Mycket proffsigt bemötande utav hamnen! Vi är inte ledsna för att ligga lite längre ut då festen pågår för fullt inne i hamnen. Det går inte att hålla sig för skratt när vi ser att en utav partybåtarna har en hoppborg på fördäck.

Det är lika fullt med folk på land som det är i hamnen och alla restauranterna är fullbokade. Det blir ett fullgott alternativ med sill och potatis i sittbrunnen och sedan en promenad igenom gamla stan.

En reaktion på ”Visby

  1. Angi 20 juli, 2021 / 13:50

    Då har ni att göra några dagar i Visby 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s