Liggedag i Lauters Hamn – Fårö

Lite blåsig dag, samtidigt som vi vill uppleva Fårö. I hamnen ligger vi lugnt och fint och båtgrannarna lovade att vara på plats hela dagen. Första aktiviteten efter frukost blir att knalla 1.7 km upp till cykeluthyrningen där vi hittar jättefina cyklar som vi hyr.

Tydligen går det inte att turista på Fårö utan att förkovra sig i ämnet Ingmar Bergman. Därför blir det ett besök på Bergman-centret där vi låter oss upplysas om Bergmans filmer, men även om hur Fårö och fåröborna spelade en viktig roll.

Efter detta dags för lunch och den avnjuts på Creperie Tati som är inhyst i en gammal bensinmack som belamrats med diverse automobil memorablia. Vi har redan läst oss till att väntetiden är minst 20 minuter för att komma in, men att det skall vara värt det. Detta visar sig stämma.

På färden fortsatt norrut hinner vi med att passera Sudersand och åse den mycket osvenska playan, raukar och fiskeläge vid Digerhuvuds naturreservat. Även denna kväll blir det grillat.

En reaktion på ”Liggedag i Lauters Hamn – Fårö

  1. Angi 19 juli, 2021 / 19:21

    Fina och kul bilder

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s