Segling i nästan två dygn till Vändburg

Nu är vi full besättning ombord då Åse och Jan mönstrat på under lördagen i Malmö.
På söndag morgon kastar vi loss för att göra vår längsta non-stop segling hittills.

Vi bestämmer oss för att ta vägen genom Falsterbokanalen, eftersom det lär gå snabbare än att segla runt. Även om vi får vänta en stund på broöppning. Färden dit ner går lugnt och sakta för motor då vi har god tid på oss tills nästa öppning. Sista biten innan Höllviken blir jobbig då vi fullständigt invaderas utav knott i den alltmer stigande värmen. Nåväl, vi överlever detta också och efter en halvtimmes väntan är vi igenom.

Framåt eftermiddagen sätter vi segel och får en bra bog österut, men efter bara någon timme revar vi igen. Inte förrän fram på kvällen, när vi passerar Sandhammaren hissar vi igen.
Vid upprättandet inför nattens vaktschema är Robert och Jan frivilliga att ta vakten 20 – 24 då det passar bra med att titta på EM-finalen i fotboll. Problemet är bara att uppkopplingen är det lite si och så med, så vi missar en del utav andra halvlek men får mottagning igen strax efter att Italien kvitterat.

Sedan blir det dags för Åse och Maria att ta nästa vakt, vilket då blir den mörkaste delen utav detta dygn.

Vi seglar hela natten i stjärnklart väder, och fram på småtimmarna går solen upp igen. På morgonen passerar vi Utklippan.

Vi fortsätter att tuffa på då planen är att ta sig hela vägen till Gotland. På morgonen tar gasolen slut, men vädret är såpass lugnt att vi kan byta flaskan under segling.

Seglatsen fortsätter och på eftermiddagen är vi framme vid Ölands södra udde och kan sikta Långe Jan. Nu har vinden, och framförallt vågorna ökat och färden är skumpig. Väderprognosen säger nu att ett åskväder är på ingång över Öland. Då bestämmer vi oss för att reva och gå för motor rakt mot vinden för att undvika detta.

Alltså blir det skumpig motorgång från strax söder om Öland tills vi kan lägga till i Vändburg strax efter klockan fem på morgonen. 44 timmar och 257 sjömil i en etapp blir rekord för oss.

En reaktion på ”Segling i nästan två dygn till Vändburg

  1. Angi 16 juli, 2021 / 15:24

    Hörde er lite dåligt på videon men skorporna var säkert goda ☺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s