Bovallstrand

Dags för en liten helgutflykt. Lite lurigt väder på gång, med regn och eventuellt åska men vi tänkte att vi ska nog lyckas kryssa mellan skurarna. Det börjar med en störtskur med åska redan i Ellös när vi knappt hunnit packa in medhavd packning. Efter det lättat kastar vi loss och lyckas sedan segla hela vägen från Islandsberg upp till Bovallstrand.

Framme i Bovallstrand ligger det två motorbåtar lite dumt utspridda utefter betongkajen, men den ena besättningen är alert och frågar snabbt om vi vill att de skall flytta på sig så att vi kan klämma oss in. Det tackar vi förstås ja till och kan sedan lägga till med nosen mot den lilla vinden som är. Snyggt! Till kvällen är det utlovat mer regn så vi har bokat bord på Bryggkaféet där middagen förtärs. Mycket riktigt så kommer det också lite regn under kvällen.

På söndagen har vi ingen annan plan än att tuffa tillbaka till Ellös, vilket vi också gör. Risken för åska är ganska stor och vi kan se på radarbilderna på SMHI att den närmar sig, och vi hör den också på håll. Timingen är dock perfekt då regnskuren startar ett par minuter efter att vi lagt till och fått ordning på alla tampar. Dock uteblir åskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s