Bohus-Malmön

Helg med fint väder – då blev det båttur. Dock med besättningen decimerad till Åse och Jan. Vi tuffade ut på lördag förmiddag, med siktet inställt på att gå inte alltför långt norrut. Solen sken, men lite kallt i vinden som inte var jättekraftig, men ändå så pass att vi kunde segla från Islandsberg upp till Bohus-Malmön. Där tyckte vi att det kunde vara dags att lägga till.

Det låg lite båtar utmed bryggorna när vi spanade efter plats och en mycket påpasslig hamnkapten ropade in oss till en jättebra plats vid en av flytbryggorna. Han hjälpte oss dessutom att justera in fendrarna på rätt höjd för den låga flytbryggan och tog emot tampen för oss. Exemplariskt!

Under eftermiddagen fick vi en lite speciell båtgranne: en riktig racerbåt som visade sig vara bestyckad med två V8:or på vardera 1 350 hästkrafter och enligt uppgift god för 140 knop… Där låg vi helt klart i lä, men å andra sidan tröttnar man nog fort på det KRAFTIGA ljudet som följer med.

Återturen på söndagen bjöd på väldigt svag vind, men vi försökte ändå att segla så gott det gick. När vinden gick under 1 m/s hade vi kommit strax söder om Lysekil och tyckte att nu får det räcka och gick resten för motor.

En reaktion på ”Bohus-Malmön

  1. Angi 31 maj, 2021 / 14:16

    ⛵👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s