Kristi Himmelsfärdshelgen: Hunnebostrand – Ramsö – Kungshamn

Långhelg! Då kan vi sträcka ut lite grand, men pga kända omständigheter kunde vi traditionsenligt inte gå till Anholt. Därför var siktet inställt norrut istället. Trots lite osäker väderleksprognos så hade vi hyfsade ostliga vindar som gjorde att vi kunde segla upp till Hållö. Där vek vi in förbi Smögen och tog Sotenkanalen. Därefter kändes det lämpligt att lägga till i Hunnebostrand. Det var en del båtar förtöjda långsides längs flytbryggorna, men ingen hade lagt beslag på de fina platserna vid det lilla torget med Stenhuggarmonumentet. Så då lade vi förstås till där. Efter att proppmätta, från att ha tryckt i oss varsin pizza på Bella Gästis, vandrat tillbaka till båten så öppnade sig himlen och ett kraftigt åskväder med tillhörande regn drog förbi. Då kändes det skönt att kunna sitta nere i salongen.

Dagen därpå fortsatte färden norröver. Ytterligare en dag med ostliga vindar som gjorde att vi kunde segla större delen utav rutten som tog oss ända upp till Ramsö. Där var det mycket fler båtar än vad vi hade trott, men eftersom det var lugnt och stilla kunde vi knô oss in utanpå en annan segelbåt. Under eftermiddagen blev det en promenad på ön och efter lite letande lyckades vi hitta den lilla dammen med näckrosor som finns på ön. Tyvärr ingen blomning för tillfället.

Nästa dag var det dags att styra söderut igen då en långhelg ändå bara är fyra dagar lång. Måttliga ostliga vindar som tidigare dagar, men prognosen utlovade regn och vindvrid till syd. Detta kom, men senare än vad vi hade trott. Vilket innebar att vi kunde segla mer än väntat. Regnet kom först strax väster om Bovallstrand, så där blev det läge att reva och styra för motor återigen igenom Sotenkanalen. Brovakten var, vid våra två passager denna helg, påpasslig som vanligt och timade öppningarna perfekt för oss. Etappmål blev Kungshamn där vi hade bokat in middag på Tant Anton.

På söndag blåste det i princip ingenting så det blev motorgång närmaste vägen hem till Ellös.

En reaktion på ”Kristi Himmelsfärdshelgen: Hunnebostrand – Ramsö – Kungshamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s