Helgsegling till Gullholmen

Även denna helg så verkar vädret ha varit svårprognosticerat. Verkligheten blev inte riktigt som utlovat, men snöstorm blev det i alla fall inte…

Hur som helst så blev det en mycket kort tur ut till Gullholmen. På vägen dit rullade vi bara ut förseglet och det räckte för att tuffa fram i 5 knop. Värre var det att sick-sacka sig fram förbi Fredagsholmen där det låg VÄLDIGT MÅNGA flöten från hummertinor. Lite irriterande att lägga fiskeredskap mitt i farleden.

Det var knappast fullt i gästhamnen på Gullholmen, men i princip alla båtar som var där låg långsides så vi klämde in oss på den näst sista långsidesplatsen. Där låg vi i lugn och ro och slappade tills anledningen varför vi gått så kort denna helg dök upp. Nämligen Johan och Susanne som då påpassligt kunde lägga sig utanpå oss. På kvällen gick vi till Hamncaféet och åt.

Det blåste rejält under natten och även på morgonen och förmiddagen. Johan och Susanne behövde kasta loss tidigt och det var lite knepigt att komma ut när kulingen stod på rakt i sidan, men det löste sig bra. Själva väntade vi tills efter klockan 12 då det mojnat rejält. Vindstilla var det dock inte och vi hade motvind hela vägen tillbaka så det blev återigen till att gå för motor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s