Helgsegling till Dyrön

Kanonväder utlovat med sol och lagom med vind både lördag och söndag. På lördag morgon lyste solen i hamnen i Ellös, men västerut var det molnigt och i början efter vi lagt ut och tuffat söderut var det dimmigt. Det tog en stund för dimman att försvinna eftersom det var nästan helt vindstilla. Det gjorde att det inte blev någon segling alls utan vi fick helt förlita oss på Volvo Penta. För att skoja till det lite så tog vi och gick in Stigfjorden och tog sedan Hakefjorden söderut. Därför blev det passage både under Skåpesundsbron och Tjörnbron.

När vi sedan gled in i Sydhamnen på Dyrön så blev vi lika förvånade som vi blev en lördag i våras. Det var nämligen knök-fullt i hamnen, vilket vi inte hade väntat oss. Det var bara att vända och tänka ut plan B. Vi började då med att gå upp och kolla i Nordhamnen. Enligt sjökortet så är det lite grunt för oss i den inre delen utav hamnen, men vid den yttre kajen borde vi få plats. Dock var det inte helt tomt där heller, även om vi inte såg en enda mast utifrån. Där låg istället en massa motorbåtar. På väg fram till vad vi trodde var en lucka så upptäckte vi att där låg en liten rib-båt, men tur måste man också ha. De kastade loss och lämnade och kvar blev då en perfekt plats till oss. Nu hade också solen kommit fram och vi kunde ha ett gott sittbrunnsmys.

Efter det var det dags att ta sig till restaurangen som nu låg på krypavstånd från båten. Som tur var hade vi bokat då där inte heller fanns så mycket plats över.

Söndagen bjöd också på sämre väder än utlovat, dvs solen lyste med sin frånvaro men istället blåste det lite grand så att vi åtminstone kunde segla en stor del utav vägen tillbaka till Ellös. Först passade vi på att ta vägen genom Hjärterösund.

En reaktion på ”Helgsegling till Dyrön

  1. Angi 25 september, 2020 / 18:43

    ⛵⛵👍 Kanske bara blir till Henån nästa gång 😣

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s