Helsingborg – Torekov

Denna dag hade vi för omväxlings skull inte så bråttom iväg då vinden långsamt var på väg ned. Klockan hann bli elva innan vi kastade loss och då gick det fortfarande höga vågor i Öresund. Vi hissade segel med en gång med ett rev och kryssade hela vägen upp till Höganäs.

Där kunde vi lägga oss på en bog och seglade till vi var ganska nära Torekov då vinden mojnade. Vi blev väl mottagna av hamnvakten när vi gled in i hamnen och anvisade en plats som vi tyckte såg lite liten ut, men hamnvakten insisterade på att vi skulle få plats. Åse gjorde en suverän fickparkering och visst fick vi plats, men det var inte mer än ungefär en meter till godo totalt. Inne i hamnen rådde rena sommarvärmen. Något som vi inte hade känt förrän vi kom dit, så det blev till att snabbt dressa av sig. Till middag blev det sill och potäter – mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s