Ystad – Ven

Upp i ottan idag igen. Kasta loss klockan sex för att vara säker på att hinna med broöppningen vid Falsterbokanalen klockan tolv. Dessutom verkade detta enligt väderprognosen vara optimalt för att utnyttja sydlig vind på förmiddagen som senare skulle vrida mot sydväst.

Seglingen gick som tåget och vi forsade fram och var framme redan vid Falsterbokanalen tjugo i elva. Där kunde vi lägga till vid väntbrygga och avnjuta kaffe i det fina vädret. Det var en hel del båtar som passerade. Vilket inte var så konstigt då de från och med i år bara öppnar bron varannan timme.

Sedan blev det till att hissa segel igen i vinden som nu var västlig. Segling upp mot och under Öresundsbron.

Det var drygt 30 nm från Ystad till Falsterbokanalen och ungefär lika långt därifrån till Ven. Vi tycker att Kyrkbacken är den bästa hamnen på Ven så där gick vi in. Där var ganska många båtar, men till slut hittade vi en plats längst in mot kajen med akterförtöjningar till en pollare ganska långt ut och en dykdalb lika långt ut. När vi lagt till hyrde vi cyklar för att ta en liten tur upp på ön. Då passade vi också på att äta på Spririt of Hven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s