Utklippan – Skillinge

55 nm på åtta timmar. Med väderprognosen som bas så ville vi utnyttja rätt vindriktning så mycket som möjligt. Det innebar att även denna dag så kastade vi loss kvart i sex. Denna dag var det mer vågor och lite skumpigare färd, men vi hissade segel i princip med en gång och kunde hålla en bog under hela seglingen. Genom vattnet gjorde vi stadigt minst 8 knop, samtidigt som vi hade åtminstone en halv knop motström. I början blev vi lite oroliga då himlen var kolsvart framför oss, och det fanns lite risk för åska. Turligt nog drog detta längre norrut och vi fick bara lite regnstänk på oss.

När vi kom fram till Skillinge hittade vi inte direkt någon bra plats, men turligt nog så var en HR34:a precis på väg och lämnade en kanonfin långsidesplats åt oss. Strax efter vi lagt till kom regnet, vilket innebar att vi tajmat vädret perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s