Kalmar – Utklippan

Väderprognosen visade att vindarna skulle vara gynnsamma i Södra Kalmarsund under morgonen för att vrida och öka senare på dagen. Därför kastade vi loss redan klockan kvart i sex. Då var allt lugnt och stilla men vinden var ändå tillräcklig för oss att segla med i några timmar.

Sedan mojnade det och vi tuffade för motor en stund, men sedan hade vi tur igen och fick mer vind. Lite åt fel håll så det blev långa krysslag.

Framme vid Utklippan var det en del båtar men det fanns plats för Åse att fickparkera utefter en av kajerna. Där låg vi och gottade oss under eftermiddagen.

Det fylldes på med fler och fler båtar under eftermiddag och tidig kväll, och bland annat kom det in en tysk Hanse 445 som undrade om de fick ligga utanpå oss. Vilket förstås gick bra, även om vi förvarnade med klassikern ”vi skall gå tidigt imorgon bitti” (Vilket i detta fall förstås var en sanning!).

Efter en liten stund kom Åse på att det väl vore ännu bättre om vi bytte plats så att de låg till kaj och vi utanpå så behövde vi inte störa dem på morgonkvisten. De blev jätteglada och efter lite trix med flyttande av intilliggande båtar för att göra plats för dem så växlade vi. För att visa hur nöjda de var så bjöd de på förfriskningar i form utav Aperol Spritz och rödvin. För någon öl hade de inte ombord (mycket märkliga tyskar…). Vi tillbringade en trevlig stund med detta par på kajen och småpratade så middagsgrillningen blev rejält försenad, men det blev bra ändå.

En reaktion på ”Kalmar – Utklippan

  1. Angi 26 juli, 2020 / 16:58

    Mycket underligt med öl och tyskarna 🍺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s