Stora Vippholmen – Kiddeholmen

Dagen började bra med fin segling ned mot Simpevarp och kärnkraftsverket. Där revade vi för att gå för motor i den mycket trånga och snirkliga farleden som tog oss ned till Oskarshamn. Där kunde vi hissa segel igen för att forsa över bukten ned mot Kiddeholmen.

Just Kiddeholmen hade vi siktat in oss på eftersom vi legat där för två år sedan och tyckte att det borde vara skyddat för de lite starkare vindarna som var utlovade under tidiga kvällen. Väl framme var det helt tomt. Inte en båt låg där. Vilket innebar att det fanns två stycken lediga SXK-bojar. Varav vi förstås tog en utav dem. När det sedan blåste lite mer någon timme så kändes det bra att sitta ordentligt fast. Till slut så fick vi sällskap utav två båtar till, men ingen aspirerade på den lediga SXK-bojen. Kanske för att bägge bojarna här är provbojar, och den lediga ser inte alls ut som dessa brukar se ut.

Längre söderut i Kalmarsund så finns det inte några naturhamnar så detta var sista chansen på ett tag att ta Elvis in till en klipphäll för att grilla. Något som vi förstås gjorde i den stilla kvällningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s