Gryts Varv – Västervik

Planen denna dag var att ta sig till Västervik för att vara framme där strax efter lunch. Då skulle Joel komma för att skjutsa Robert och Maria hem till Göteborg då det nu var dags för dem att mönstra av. Vi lade ut redan kl 7:30 för att äta frukost under motorgång i de lugna vattnen. På vägen passerades en av öarna som tagits över av skarvarna. Verkar inte jättemysigt att gå iland där, men för den fågelintresserade har SXK en boj alldeles intill…

Västerviks gästhamn är mycket välordnad och precis som när vi var här för två år sedan så blev vi mottagna utav gästhamnspersonal i tenderbåt som anvisade oss en plats. Det som blivit ännu bättre sedan sist är ett alldeles nytt flytande hamnkontor med allsköns bekvämligheter lämpligt placerat i hamnen. Västervik är också hamnen där de riktigt stora motorbåtarna får plats, medans vi höll till godo med en av de mindre platserna.

Det visade sig också att Lars-Göran och Angi låg med husbilen där så de dök förstås upp vid båten. Efter att vi vinkat av Robert och Maria så blev det middag på Slottsholmen för oss som var kvar i Västervik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s