Lilla Trässö – Risö

Lite oroliga för att vår ankarlina fastnat i kabeln som man envisats med att lägga på botten mitt i den lilla fina Martins Vik var vi allt när vi skulle kasta loss. Men tipset vi fick kvällen innan när vi lade till om att slänga ankaret långt över på motstående sida fungerade. Det både satt bra fast när vi behövde det och lossnade villigt när vi skulle dra upp det.

Färden söderut gick genom en fantastisk skärgård som balanseras genom groteska industribyggnader som fått växa upp under mitten och slutet av förra seklet. En av de ”bästa” är Marvikens kärnkraftverk. Ett verk som skulle stå klart 1968 men som av olika anledningar aldrig laddades. Istället monterades en enorm oljeeldad ångpanna in som under några år gjorde detta till världens enda oljeeldade kärnkraftverk… Efter några kostsamma saneringar så lär nu hela fastigheten vara såld för att utvecklas till bostäder och andra upplevelser.

Annars är det, som sagt, en mycket naturskön upplevelse men elvakaffet missar vi sällan.

Som natthamn hade vi sett ut en lämplig vik vid Risön utanför Slätbaken. Där var det väldigt många båtar som låg förankrade mot land, men vi var första båt som valde det bekväma alternativet att svajankra. Efter några timmar så var det någon som kom på att har vi inte legat här förut? En koll i arkiven kunde mycket riktigt bekräfta detta då vi tillsammans med bara en handfull andra båtar legat här med Märta och Henny 2012 när vi var på väg in i Göta Kanal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s