Kivik – Karlskrona (62 distans)

Elvine ligger längst in i gästhamnen i Karlskrona, lugnt och tryggt inför kulingen imorgon. Vinden överraskade oss i och för sig redan på eftermiddagen idag och vi hade vind upp till 17 m/s! Vi började dagen med slör / läns och valde att enbart sätta försegel så att storseglet inte skuggade. Vi visste också att vinden skulle öka senare till ca 12 m/s. Kursen var satt mot Karlshamn.

Elvine i Kiviks gästhamn
Slör vid Hanö

Väl framme i Karlshamn hittade vi ingen bra plats med tanke på vinden och dessutom skulle den öka, enligt senaste prognosen. Beslutet blev att fortsätta mor Karlskrona. Vi fick en härlig segling genom Blekinge skärgård i halvvind, sol och vind med upp till 17 m/s. Vi hade en liten bit av storseglet ute, mindre än minsta indikerade revet på seglet. Det fungerade jättebra.

Under gång fixade Maria pizzadegen för kvällens middag. Grymt parerat i vågorna!

Pizzan var jättegod till middagen, väl i hamn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s