Hunnebostrand och Kiddön

Vi kom iväg redan på fredag i högsommarvädret. Inte nog med att solen sken och det var långt över 20 grader varmt. Det var dessutom ostliga vindar som gjorde att vi hade bra tryck i seglen, samtidigt som det inte var några vågor alls. Vilket gjorde att vi närmast forsade fram. Ingen anledning att fega sig genom Sotekanalen utan från Ellös rakt ut till Bonden för att sedan vika av norrut. Vi tyckte att det blev väldigt lagom att gå in till Hunnebostrand, och vi blev förstås sugna på pizza när vi hade bestämt oss för detta. Väl där var det ganska fullt längs bryggorna då många båtar lagt sig längs med, men i den vinden som var fungerade det alldeles utmärkt att lägga sig längs kajen utanför Bella Gästis. Dit vi sedan begav oss för att äta pizzorna som vi hade blivit rejält sugna på.

Dagen därpå höll vädret i sig, men då var vi sugna på en naturhamn. Första försöket gjorde vi vid Stora Flatskär strax söder om Dannemark. Dels var där fullt av motorbåtar och dels var det inte alls så mycket lä för den ostliga vinden som vi hade hoppats på. Efter att ha passerat två lediga SXK-bojar vid Dannemark rundade vi Hornö och gick in mellan Lilla Hamburgö och Kiddö. Där var det inte en båt och mycket bättre lä bakom de höga klipporna. Vi hittade en kanonplats mot Kiddö där vi lade oss.

Tre fjärdedelar utav besättningen var sugna på lite bergsklättring med möjlighet att vada över till Lilla Hamburgö. Vad skribenten har förstått så tyckte två av dem att det var alldeles för kallt i vattnet för att ta sig över…

På kvällen hade vi det precis så som man skall ha det i en naturhamn i Bohuslän där vi satt på klipporna och åt middagen som bestod utav grillad lax och ljummen potatissallad.

Även söndagen hade samma väder med bra ostliga vindar och ingen sjö. Så det gick som tåget tillbaks till Ellös, men först fick vi förstås lätta ankar.

En reaktion på ”Hunnebostrand och Kiddön

  1. Angi 16 juni, 2020 / 18:10

    Förstår vilka två som inte ville vada i vattnet 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s