Sillbyssan

Ifrån vår hemmahamn gick vi för motor till naturhamnen Sillbyssan ca 4nm. Hamnen är ganska trång men det fanns gott om möjligheter denna kväll. Vi la till långsides, vilket var första gången någonsin i en naturhamn för oss och Elvine. Efter att vi prövat lite kom vi fram till att det viktigaste är några meter lodrät bergvägg längsmed båtsidan. Vi låg tryggt hela natten från den underbara försommakvällen till en härlig morgon, som dessutom var Sveriges nationaldag.

En promenad på ön på förmiddagen gav mersmak – hit vill vi komma igen!

Vi hade en lugn segling, före kulingen, runt Härmanö innan vi la till i hemmahamnen igen. Väl i hamn hade vi tid att fixa vårt varmvattensystem. Varmvattnet har under våren varit brunt och med god hjälp av kunniga personer lyckades vi isolera problemet till tryck-kärlet på varm-vatten-systemet. Vår lösning var att ta bort kärlet helt och hållet och enbart plugga varm-vatten-röret där kärlet annars kopplas på. Varmvattenberedare och tryck-kärl sitter längst akterut på babord sida. Där kröp Robert in! Åse och Maria var goda hantlangare i arbetet. En av bilderna nedan visar vårt nya varm-vatten-system utan tryck-kärlet för varmvatten. Det röda kärlet på bilden är för kall-vattnet. Den ”bruna” bilden visar inuti det trasiga tryckkärlet med en reva i gummiblåsan och ett rostigt innanmäte, som givit oss brunt varm-vatten. Nu håller vi tummarna för att problemet är löst!

2 reaktioner på ”Sillbyssan

  1. Michael Ryan 8 juni, 2020 / 00:59

    Looks like a very interesting spot. Sorry we missed that one. We only have one pressure tank on Freyja, just one boat after you, with both systems attached. We look forward to your blogs and look forward to coming back! Happy Sailing! Marj and Mike

    Gilla

  2. Angi 8 juni, 2020 / 13:17

    Duktiga hantverkare 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s