Pingsthelgen – Brandskär och Usholmen

Högtrycksvärme och måttliga vindar var utlovade. Vi gav oss iväg redan på fredag eftermiddag.

Inte helt förvånande så var det väldigt många båtar ute och det var fullt på SXK-bojarna runt Gåsö och inga platser runt holmarna som vi tyckte såg riktigt bra ut. Till slut hamnade vi på Brandskär där vi la oss längst in i bassängen mot berget.

På kvällen blev det rena festen under sittbrunnskapellet med Champagne och räkor.

På lördag blåste det lite mer och vi hade en fin segling till Karlsvik vid Näverkärrskilen där vi droppade eget ankare och lunchade. Även där var det ganska många båtar som låg för ankar, och SXK-bojarna var förstås upptagna.

Efter avnjuten lunch lättade vi ankar och seglade söderut med siktet inställt på någon lämplig naturhamn. Först provade vi vid Bredholmen men där var många båtar och ingen bra plats för oss. Då gick vi runt hörnet ned till Usholmen och där var det förstås också många båtar. Vi blev lite sugna på att lägga oss mot berget där vi legat tidigare med andra båtar, men vi var lite tveksamma då SXK:s hamnbeskrivning visade ett djup på 2 meter. Hur som helst gick vi fram och kollade två gånger, samtidigt som vårt ekolod aldrig gick under 2.9 m och mest visade runt 4 m. Det var väldigt nära att vi lagt oss där, men Robert kom på att det kanske kunde bli lite besvärligt att kasta loss på söndag morgon i förväntad vindriktning. Då tänkte vi att vi går ned till Vasholmarna och ser om där finns något, men då säger Åse från rodret ”vi kan ju alltid ta en SXK boj”. Vi trodde förstås att hon skämtade, men det visade sig att medans vi höll på att leta plats till land så hade en av båtarna vid de tre bojarna gått. Så vi lade oss förstås till bojen. Snacka om tur. Eftersom det blåste en del så fick det bli middag under sittbrunnskapellet.

Redan klockan 10 på söndag förmiddag släppte vi bojen och den var ledig i hela två minuter innan nästa båt kom och lade till där. Den korta biten ner mot Ellös hade vi fin segling.

En reaktion på ”Pingsthelgen – Brandskär och Usholmen

  1. Angi 1 juni, 2020 / 11:32

    Det får snart bli västkusten igen för vår del, apropå räkorna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s