Kristihimmelsfärdshelgen – Smögen, Bovallstrand och Lilla Kornö

Vår ”tradition” att gå till Anholt över Kristihimmelsfärdshelgen bröts förra året då det blåste för mycket. I år var det inte att tänka på att försöka ta sig in i Danmark då vi svenskar står lågt i kurs. Istället styrde vi norrut i det fina vädret under torsdagen. Det var massor av båtar ute så man kunde nästa tro att vi redan var mitt i semestern, men väl framme i Smögen var det gott om plats i hamnen. Till vår förtjusning upptäckte vi också att man lagt i nya långa aktertampar vid flera utav platserna. Vilket passade oss perfekt. Kvällen avnjöts på altanen hos familjen Forum som var lika gästvänliga som brukligt.

Fredagen bjöd också på väldigt fint väder och vi fortsatte norrut. Denna gång passade vi på att segla utanför Sotenäset, istället för att ta kanalen. Framme i Bovallstrand fick vi ”bästa” platsen längst in i hörnet utmed kajen.

Vädret var så somrigt så det blev lunch i sittbrunnen med kortbyxor på. Lite svalare blev det frampå kvällen, men ändå bra förutsättningar för att grilla.

På lördag var vinden lite kraftigare så då smög vi oss söderut genom Sotekanalen, men vid Smögen hissade vi segel och gjorde bra fart ner mot Kornöarna. Där gick vi in till Lilla Kornö och tyckte vi hade tur som fick plats längs med bryggan, vilket var perfekt i den friska sydliga vinden. Efter en stund blev vi dock tillsagda att vi inte fick ligga längs med, så vi och den andra båten som låg där fick lägga om. Vi lyckades lägga oss i lä om en pollare som i princip höll upp hela båten. Inte långt senare kom det förstås in fler båtar som såg sin chans att lägga sig längs med, men de blev så småningom också tillsagda att lägga om. Vilket till slut innebar att de båtar som stannade la sig till kajen mot andra sidan där det finns fasta bojar och längs med bryggan var det inte en båt…

Även här blev det förstås grillning i den sommarlika kvällen.

På söndag hängde regnet i luften och vinden var fortfarande frisk så det gick undan ner mot Ellös. På Ellösfjorden fick vi väja för en stor yacht som låg för ankar. Det var den engelske miljardären James Dyson som är ute och rör på sig på Västkusten med sitt fartyg Nahlin.

En reaktion på ”Kristihimmelsfärdshelgen – Smögen, Bovallstrand och Lilla Kornö

  1. Angi 25 maj, 2020 / 18:02

    Verkar ha blivit en fin helg ändå. Heja Sverige 🇸🇪

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s