På boj och Hermanö runt

Helgens väder verkar ha varit svårt att prognosticera, men gemensamt för alla uppdateringar var att söndagen skulle bjuda på regn och blåst i varierande omfattning. Därför blev det så att bara Åse och Jan, men tillsammans med ”fripassageraren” Alma, gick ut redan under fredagen för att ta sig tillbaka på lördag. Planen var att ta sig ned och lägga sig på en av bojarna sydöst om Hermanö. Planen höll, men trots den tidiga säsongen så var det bara en utav tre bojar som var ledig när vi kom. Inte långt senare dök det upp ännu en båt som lade sig på eget ankare. Trenden håller i sig med betydligt fler båtar än vad som är vanligt så här dags på säsongen. Säkert beroende på att många nu har lite mer tid över.

Lördagen bjöd på soligt väder med lagom vind, så efter frukosten och lite slappande i den soliga sittbrunnen släppte vi från bojen och satte segel söderut. Vi hann inte långt förrän det var dags för det traditionsenliga elvakaffet. Därefter blev det kryss runt Måseskär i den trånga farleden. Sedan rundade vi upp norrut och guppade vidare i de gamla dyningarna utanför Hermanö. Sista biten in mot Ellös blev det bra fart i halvvinden.

En reaktion på ”På boj och Hermanö runt

  1. Angi 10 maj, 2020 / 13:36

    Ser väldigt mysigt ut 🌞

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s