Bohus-Malmön och Väderöarna

Denna helg kunde vi vara ute lite längre då 1:a Maj inträffade på fredag. Då kastade vi loss och bestämde oss till slut för att gå norrut eftersom det verkade bäst för de utlovade vindarna. Strax söder om Grundsund kunde vi hissa segel för att kryssa oss vidare norrut. Det var ganska lite vind men vi gjorde ändå bra fart och bråttom hade vi inte.

Vädret var till en början OK, men någon värme var det inte. Dessutom fick vi en skur över oss innan vi kom fram till Bohus-Malmön dit vi bestämt oss för att gå. Denna gång gick vi in i Fiskhamnen, där vi aldrig legat förut, och som är mycket mysigare än den stora gästhamnen vid marinan.

Regnet hängde i luften, men väderleksprognosen visade inte att det skulle regna så vi chansade och tog en långpromenad. Vi kom ungefär halvvägs då det började ösregna. Så blöta blev vi. Morgonen därpå vaknade vi till fantastiskt väder.

Vi kastade loss och fortsatte norrut för motor hela vägen upp genom Sotekanalen. Därefter hissade vi segel för att kryssa med långa fina slag upp mot Väderöarna. Där såg det ut att vara lite fullt i gästhamnen vid Storö så vi gick istället in i Strömsund där det bara var två båtar före oss och vi fick en av bryggorna helt för oss själva. Eftermiddagen ägnades åt sittbrunnsmys och lite klättrande på klipporna.

Det blev avfärd redan tidig morgon dagen därpå och i början var vinden tyvärr alltför svag för att kunna segla när vi hade den från aktern. Samtidigt så var det en del sjögång, så första delen blev lite skumpig. Sedan blev det bättre när vinden ökade och vi kunde hissa segel. Det blev inte sämre utav att förmiddagsfikat idag hade nygräddade bullar som Åse fixade.

En reaktion på ”Bohus-Malmön och Väderöarna

  1. Angi 4 maj, 2020 / 20:17

    Härliga bilder ❤❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s