Tjörnekalv

Denna helg utlovade fina vindar från norr under lördagen och söderifrån under söndagen, dvs perfekt för att styra söderut. Redan på Ellösfjorden kunde vi hissa segel för att segla, och mycket riktigt hade vi en jättefin segling söderut. Efter några timmar kände vi att längre än såhär behöver vi inte gå, så vi tog sikte på Dyrön för att lägga oss i Sydhamnen. Där hade vi legat i en öde hamn på försäsongen förra året. Döm därför om vår förvåning när vi kom in i en knökfull hamn, där båtar låg i dubbla led. Att lägga sig utanpå som tredje båt tyckte vi inte verkade som en bra idé när man skall försöka distansera sig från övriga människor. Därför svängde vi runt och ut igen.

Nu hade vi siktet inställt på den lilla hamnen på Tjörnekalv. Där fanns inte en enda gästande båt så vi kunde ta ”bästa platsen” utmed kajen. Det var många år sedan någon av oss varit på Tjörnekalv, men det är en mysig ö där det finns många fina stigar för promenader. Promenerade var precis vad vi ägnade eftermiddagen åt.

På kvällen blev det grillning och efter en lugn natt passade vi på att ta ytterligare en liten promenad på söndag morgon. Denna gång över till Lilla Tjörnekalv. På förmiddagen kastade vi loss inställda på att kunna segla nästan hela vägen, men utanför Klädesholmen var vågorna för höga samtidigt som vinden var för svag så seglen bara slog. Därför blev det motorgång upp ända genom Kyrkesund, men därefter fick vi i alla fall en härlig segling tillbaka till Ellös.

En reaktion på ”Tjörnekalv

  1. Angi 26 april, 2020 / 20:15

    Så många år som jag har tillbringat på Tjörn och så har jag aldrig varit på Tjörne Kalv ☹

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s